Israelin luonto on vaihtelevaa ja kaunista

Ei ihme, että Israelia kutsutaan 'ihanaksi maaksi'. Pienestä koosta huolimatta Israelissa on vaihteleva ilmasto; autiomaan kuumasta ja kuivasta ilmastosta aina Hermonin lumiseen talvimaisemaan puhumattakaan Kuolleenmeren erityisistä olosuhteista.


Ihmettelemässä Ezuzin ihmeitä. (Kuva Sinikka Hammari, kesä 2014)

Aurinko nousee Kinneretillä

Patikkamaisemaa sateen jäljiltä. (S.H. 2014)

Negevissä (Emilia Kangas)

Kinneret

Kevään 2015 Punavuokot

Kevään 2015 kukkaloistoa Israelissa

Juutalaisten keksimän tehokkaan ja vettä säästävän kastelujärjestelmän sekä ahkeran viljelyn ja puiden istuttamisen ansiosta maa viheriöi ja tuottaa satoa. Luonnon kauneus on kaikkien ihailtavissa ja nautittavissa. Loma-aikoina paikalliset käyvät paljon piknikeillä luonnon helmassa. Erilaiset virkistävät liikunta-aktiviteetit ovat suosittuja niin asukkaiden kuin matkalaistenkin keskuudessa. Nykyään voi nähdä lisääntyvässä määrin mm. pyöräilijöitä eri puolilla.

Israelissa on wikipedian mukaan yli 150 luonnonsuojelualuetta ja 65 kansallispuistoa, joiden koko on noin 1000 neliökilometriä. Alueista huolehtii Israelin luonto- ja puistohallinto. Parikymmentä niistä on kehitetty julkiseen käyttöön ja kävijöitä niissä on vuosittain kaksi miljoonaa. UNESCO on nimennyt Karmel-vuoren biosfäärireservaatiksi. Satoja kasveja ja eläimiä on suojeltu ja erilaisia pelastusohjelmia laadittu uhanalasille lajeille.

PIDÄ ISRAEL SIISTINÄ!  

Pyöräilyharrastus on lisääntynyt Israelissa

Patikkalaisia